Software als stabiele basis

Een goed callcenter kan niet zonder stabiele software. Dit vormt de basis van een goed functionerende organisatie. Er zijn meerdere oplossingen om de software in te zetten. Zo kan ervoor gekozen worden om vanuit de cloud te werken of kan er een installatie ter plaatse worden gedaan.

On-Site

De verschillende componenten worden on-site, of in het datacenter van de klant, geïnstalleerd. Verbindingen worden gemaakt met de telefonie operatoren van de klant. Zowel VoIP als traditionele telefonie operatoren kunnen aangesloten worden op de call center oplossing.

Hosted

De verschillende componenten worden in ons datacenter, dat bij Amazon in Ierland wordt gehost, geplaatst. De klant heeft de keuze tussen de telefonie operatoren waar Interaction Force standaard mee werkt, of zijn eigen VoIP operatoren.

Cloudoplossing

Interaction Force stelt de Nixxis Contact Suite in de cloud voor. De oplossing wordt gehost en beheerd vanuit de infrastructuur van Amazon (Amazon Web Services of “AWS”).

Standaard worden de spraakaansluitingen naar de agentstations uitgevoerd met behulp van VoIP-technologie. Als alternatief – bijvoorbeeld tijdens het opstarten of tijdens een testperiode – kunnen agenttelefoons worden gebeld met behulp van dial-uptechnologie. In dat geval kiest het systeem een directe aansluiting telkens wanneer een oproep bij een agent moet worden afgeleverd. Voor de uiteindelijke implementatie kan de klant kiezen om te werken met een enkele of dubbele VPN-verbinding of om een SIP-ALG-verbinding aan te sluiten op het platform.

De cloudoplossing kan gebruik maken van twee van de drie Amazon-datacenters in Europa (Ierland). Zo kan de hoge beschikbaarheid overal in Europa of ter wereld worden gebruikt. Op vraag kan het ook over twee of drie continenten worden opgezet.
De klant heeft de keuze om te werken met één instantie en enkele verbindingen of kan optioneel werken met de stand-byzone en met meerdere verbindingen.

Om de verbindingen met Amazon te configureren heeft de klant een publiek, statisch IP-adres nodig per locatie waar hij verbinding mee wil maken.

Tijd voor een goed gesprek?