Interaction force university

Een correcte uitvoering en start zijn cruciaal voor het succes van de klantinteractieoperaties. Een goede en complete training is essentieel en samen met de klant ontwikkelen we het juiste trainingsprogramma. 

Soorten training

We onderscheiden verschillende soorten trainingen. Afhankelijk van de behoeften wordt het juiste trainingsprogramma voorgesteld. De verschillende mogelijke trainingen zijn:

f

Nixxis administrator training

Training over hoe campagnes, agents en andere elementen van de Nixxis Contact Suite op te zetten. Systeembeheer: beheren van de human resources, de campagnes, de openingstijden, oproepregels, inbound activiteiten, outbound activiteiten, systeemvariabelen en siteparameters. Tijdens een workshop worden actuele klantcampagnes in het systeem geplaatst.

Agenttraining

De Agenttraining is een “train-the-trainer”-cursus die wordt gegeven aan de callcentertrainers of de callcentersupervisors. Het legt de agentinterfaces en best practices uit om de agentinterface optimaal te gebruiken. Een agentdocument met de titel “how to: reminder” wordt verstuurd met alle praktische informatie over de gebruikersinterface.

CallScripter training

De CallScripter-tool gebruiken om scripts te maken. Praktische workshop voor het implementeren van campagnescripts. Klanten voorbeelden worden gebruikt om scripts te maken. Deze voorbeelden worden direct gebruikt om campagnes live te brengen.

Nixxis supervisortraining

 Met kennis van het Nixxis Contact Suite Concept trainen we op de supervision- en reportingtools. Deze training wordt bij voorkeur gegeven zodra het platform operationeel is. De voorbeelden zijn dan gebaseerd op de klantoperaties.

Nixxis-concepttraining

 Opleiding over de Nixxis-filosofie. Verantwoordelijken en IT-personeel worden getraind in de verschillende mogelijkheden van de Nixxis Contact Suite. In deze cursus geven we een overzicht van de inbound en outbound concepten die de basis vormen van de Nixxis Contact Suite. Het doel is om de manier van denken achter de Nixxis-applicaties te demonstreren en de voordelen te illustreren die ze hebben op traditionele callcenterproducten.

IT-training Nixxis

Deze sessie is voor geavanceerde technische ingenieurs die gebruik willen maken van de toegankelijkheid van de Nixxis Contact Suite. Als gevolg hiervan zullen ze in staat zijn om rapporten te maken met behulp van andere reportingtools en scriptingtools van derden en applicaties van derden te integreren. Er worden verschillende technische sessies georganiseerd: Geavanceerde CallScripterscripting, Integratie, Databasestructuren, De API-toolset en Technische aspecten van de mediaserver

Begeleiding bij opstart

Bij het starten van de operaties kunt u ervoor kiezen om iemand van Nixxis op locatie of op afstand te ontvangen. Zo krijgt u onmiddellijk antwoord op vragen en kan de werking worden geoptimaliseerd door middel van een reeks “best practices” die worden doorgegeven.

Tijd voor een goed gesprek?